Testimonial Procesul Înnoirii Minţii: „Nu sunt suficient de inteligentǎ şi descurcǎreaţǎ”

Testimonial PIM IoanaT.

Am aflat de Procesul Înnoirii Minţii în urmǎcu un an şi jumǎtate într-o perioada în care aveam probleme atât pe plan personal cât şi profesional, cǎrora nu ştiam cum sǎ le fac faţǎ.

Ma simţeam blocatǎ şi viaţa parcǎ nu mai avea sens. Nu ştiam încotro sǎ mǎ îndrept. Cu ajutorul PIM viaţa mi s-a schimbat, am reuşit sǎ dǎrâm blocajele care mǎ ţineau pe loc si mi-am recǎpǎtat energia şi optimismul.

Nu mai caut sǎ controlez ceea ce mi se întamplǎ şi sǎ mǎ panichez atunci când apar situaţii noi. Acum îndrǎznesc sǎ ies din zona de confort pentru a-mi urma visele şi a avea o viaţǎ împlinitǎ.

Procesul  Înnoirii Minţii te ajutǎ sǎ-ţi schimbi viaţa în profunzime şi sǎ scoţi la ivealǎ emoţii si sentimente pe care le-ai refulat. Te ajutǎ sǎ fii sincer cu tine însuţi şi cu cei din jurul tǎu.

Douǎ dintre convingerile limitative pe care le-am prelucrat cu ajutorul PIM şi care au avut un efect puternic asupra vieţii mele au fost«Am valoare doar dacǎ ceilalţi mǎ plac, mǎ apreciazǎ, dacǎ stau în banca mea şi fac ceea ce mi se spune» şi «Nu sunt suficient de inteligentǎ şi descurcǎreaţǎ».

Din cauza convingerii «Am valoare doar dacǎ ceilalţi mǎ plac, mǎ apreciazǎ, dacǎ stau în banca mea şi fac ceea ce mi se spune», am facut pe plac celorlalţi, chiar dacǎ era în defavoarea mea. Am ascuns ceea se simţeam si de asemenea, multe dintre deciziile pe care l-am luat s-au bazat pe ceea ce credeau ceilalţi cǎ este mai bine. Astfel m-am pierdut pe mine. Nu am mai ştiut cine sunt, ce vreau de la viaţǎ, ce-mi place sa fac.

Provenind dintr-o familie în care critica era la loc de cinste, iar sentimentele de afecţiune nu erau exprimate, nu am avut încredere in mine.

Procesul de schimbare al acestei convingeri a fost unul dureros. Au ieşit la ivealǎ sentimente pe care nu ştiam cǎ le am, precum ura de sine şi de pǎrinţi.

Înlocuind convingerea cu «Am valoare pentru cǎ exist, indiferent de ce zic sau cred cei din jur », am trecut de la sentimente de durere, fricǎ si urǎ la cele de bucurie, eliberare şi recunoştinţǎ. Am simţit un val de energie. De asemenea, am reuşit sǎ-mi iert pǎrinţii în mod autentic, nu doar la nivel declarativ, pentru modul cum s-au purtat cu mine în copilǎrie. Am conştientizat cǎ mi-au dorit binele şi cǎ m-au educat aşa cum au ştiut ei cel mai bine.

Acum, îmi exprim mult mai uşor sentimentele şi nevoile, nu mai incerc sǎ par puternicǎ, îmi accept fricile şi trec prin ele. Totodatǎ, nu-mi mai este teamǎ sǎ greşesc, conştientizând cǎ din greşeli învǎţǎm şi nu trebuie sǎ fiu perfectǎ. Am reuşit sǎ-i spun mamei «Te iubesc».  Aveam un blocaj în a-mi mǎrturisi sentimentele de iubire faţǎ de pǎrinţi. Sunt mult mai curajoasǎ, mai sincerǎ cu mine. Abordez viaţa cu o atitudine de deschidere, de acceptare.

Cea de-a doua convingere limitativǎ pe care am prelucrat-o cu ajutorul PIM a fost «Nu sunt suficient de inteligentǎ si descurcareaţǎ».  Am inlocuit-o cu «Sunt inteligentǎ şi rezolv problemele în mod practic şi eficient».

Unele dintre implicaţiile acestei convingeri au fost acelea cǎ: m-am subapreciat, m-am autosabotat, am pus nevoile celorlalţi mai presus de ale mele şi am evitat sǎ-mi spun punctul de vedere. Neglijându-mǎ si supraîncǎrcându-mǎ cu diverse sarcini, nu am mai reuşit sǎ mǎ odihnesc şi sǎnǎtatea mea a fost afectatǎ. Considerând cǎ nu fac faţǎ în momentul în care apǎreau diverse probleme, eram într-o stare continuǎ de fricǎ, deşi în exterior pǎream puternicǎ. De asemenea, amânam sǎ iau decizii. Astfel, am început sǎ mǎnânc excesiv şi sǎ mǎ îngraş foarte mult în perioadele de crizǎ.

Dupǎ ce am înlocuit vechea convingere cu «Sunt inteligentǎ şi rezolv problemele în mod practic şi eficient», am început sǎ deleg, sǎ cer ajutorul şi sǎ am grijǎ de mine. Noua convingere m-a ajutat sǎ am mai multǎ încredere în mine, sǎ nu mǎ mai panichez când întâmpin probleme şi sǎ am mai multǎ grijǎ de mine şi de sǎnǎtatea mea. Am reusit chiar sǎ şi slǎbesc.

Lucrul cu PIM este un proces eliberator. Simţi cum pur si simplu se dizolva blocajele interioare. Treci de la sentimente de frustrare, furie şi  tristeţe la cele de eliberare, optimism, încredere şi putere lǎuntricǎ. Schimbarea de perspectivǎ se poate întâmpla pe loc. Te simţi o cu totul altǎ persoanǎ, ca şi cum ţi s-a luat un vǎl de pe ochi. Eşti o persoana înnoitǎ.

Procesul Înnoirii Minţii funcţioneazǎ. Tot ceea ce trebuie sǎ faci este sǎ fii deschis şi sǎ îndrǎzneşti sǎ-l foloseşti.

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”, Bucureşti, 14 şi 21 martie

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, din 6 aprilie

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza