Gânduri pentru înnoirea vieţii (67)

…aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.
Romani 6:4
  • Calitatea trăirii. Atunci când avem de ales între o atitudine rațională și una veche care ne-a creat probleme, dar care este conectată la emoții puternice, o vom alege în continuare pe cea din urmă. Schemele mentale sunt conectate cu scheme emoționale adânc înrădăcinate, iar emoțiile sunt, de cele mai multe ori, mai puternice decât logica și raționamentul întemeiat pe fapte. O autentică și profundă schimbare a gândirii implică și o schimbare emoțională.

 

  • Prin urmare, pentru o reconstrucție atitudinală viabilă este important să ne eliberăm de emoțiile trecutului. Spre exemplu, nu mă pot apropia cu tandrețe de cineva atâta timp cât sunt încărcat de furie, frică și durere. Aceste condiții emoționale vor ieși la suprafață. O inimă plină de resentimente, indiferent pentru ce, nu va putea cunoaște iubirea, indiferent pentru cine.
    Atunci când dăm drumul acestor trăiri, ne eliberăm de o povară și devenim liberi. Iertarea ne face liberi și ne permite o reînnoire profundă a vieții. Eliberarea de emoțiile trecutului, printr-un proces de asumare și exprimare, este absolut necesară în procesul iertării.

 

  • Existența răului nu exclude posibilitatea de a recunoaște și de a alege binele. Liber-arbitru înseamnă posibilitatea de a alege. Indiferent de realitate sunt liber să aleg răspunsul. Credința fundamentală în bine, în sensul bun al devenirii lucrurilor aduce lumină în necunoscut, iar incertitudinea care însoțește experiența noului devine tolerabilă și chiar incitantă.

 

Seminarul “Procesul Înnoirii Vieţii”, un program original de coaching şi dezvoltare personală, București, din 16 septembrie

Seminarul “Procesul Înnoirii Minții”

Ateliere de dezvoltare personală

Coaching individual

Cărţile pot fi comandate la tel. 0722.716.075 (apel sau mesaj)

Ganduri pentru innoirea vietii - poza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *